MASAK LEMAK CILI PADI NOXXA
Semalam tuai pokok kunyit . So hari ni terasa nak buat masak lemak. Sebab instead of guna kunyit serbuk kunyit hidup membuatkan masakan lebih umphhhhhh. Harini rasa nak masak guna Noxxa . Actually, tengah malas. Tapi lupa pula nak ambil gambar. Okay nah. Ini resepinya
* BAHAN BAHAN *
- Bawang putih 3 ulas
- Bawang Besar 1 biji
- Halia satu inci
- Kunyit Hidup ( serbuk pun boleh. Tapi aku ltk dua dua )
- Cili api ikut selera. Aku ltk 15 biji
- Serai diketuk
- Asam keping
- Santan setengah kotak + 2 cawan air
- Ayam 1/2 ekor
*Cara- Cara *
- Masuk semuaaaaaaaaaa bahan2 KECUALI SANTAN dan ASAM KEPING
- Tekan HP 5 MIN. Pusing tombol ke high pressure.
- Dah settle HP. Buang wap. Tekan SF.
- Masukkan santan dan asam keping. Sentiasa kacau. Dah didih sekali terus angkat ltk atas redai
- Sajikan lah kepada org tersayang.
Senang sgt kan . Serius dah 6 tahun pakai Noxxa mmg sgt2 permudahkan hidup aku ni. Pantas , mudah dan bersih . Nanti cuba tau. Assalamualaikum :)
* BAHAN BAHAN *
- Bawang putih 3 ulas
- Bawang Besar 1 biji
- Halia satu inci
- Kunyit Hidup ( serbuk pun boleh. Tapi aku ltk dua dua )
- Cili api ikut selera. Aku ltk 15 biji
- Serai diketuk
- Asam keping
- Santan setengah kotak + 2 cawan air
- Ayam 1/2 ekor
*Cara- Cara *
- Masuk semuaaaaaaaaaa bahan2 KECUALI SANTAN dan ASAM KEPING
- Tekan HP 5 MIN. Pusing tombol ke high pressure.
- Dah settle HP. Buang wap. Tekan SF.
- Masukkan santan dan asam keping. Sentiasa kacau. Dah didih sekali terus angkat ltk atas redai
- Sajikan lah kepada org tersayang.
Senang sgt kan . Serius dah 6 tahun pakai Noxxa mmg sgt2 permudahkan hidup aku ni. Pantas , mudah dan bersih . Nanti cuba tau. Assalamualaikum :)
Comments
Post a Comment